Søg

Chokolade forgiftning hos hund

Chokolade er gift for din hund

Chokolade forgiftning hos hund. Påsken er lige om hjørnet. Der vil bliver købt stort ind til påskefrokosterne. Lækre påskeæg vil ligge på mange borde rundt omkring.. 

Men pas på, at din hund ikke finder ægget før dig og æder din chokolade! 
Mange hundeejere er slet ikke klar over, at chokolade er gift for hundene. Det er ikke usædvanligt, at hunde får chokolade som godbidder – alt sammen, fordi deres ejere vil dem det bedste. 

Theobromid i chokolade er giftigt for hunde

Hunde tåler ikke stoffet theobromid, som findes i chokolade og kakaobønner. God, lækker, mørk chokolade indeholder ca. 8 gange så meget theobromid i forhold til den lyse variant af chokolade. Vores chokoladeforbrug stiger ved påsketid, så husk at opbevare det dér, hvor dyrene (og ungerne?) ikke kan finde det! 

Symptomer på chokolade forgiftning hos hund

Theobromid stimulerer nervesystemet, hjertet og musklerne. Derfor vil man ret hurtigt, efter indtagelse af chokolade som er rig på theobromid , opleve, at hunden bliver rastløs, hyperaktiv og får hjertebanken. De kan kaste op og få diarré, begynde at savle og få øget drikkelyst. I de alvorligste tilfælde bliver deres bevægelser ukoordinerede og de kan ende med at gå i krampe, derefter coma for til sidst at dø af forgiftningen.

Behandling af chokolade forgiftning hos hund

Der findes ikke en egentlig modgift. Så er uheldet ude, er tiden en vigtig faktor. Jo hurtigere maven tømmes for chokolade, jo mindre bliver optagelsen af theobromid. I alvorlige tilfælde bliver dyrlægen nødt til at skylle mavesækken tom. 
Aktivt kul bruges ved mange forgiftninger, hvor uønskede ting er fortæret. Kullet virker ved at absorbere giftstoffet, så det ikke optages i kroppen. Desuden gives olie, så det uønskede, der allerede har passeret til tarmen, hurtigere kan komme gennem systemet og ud den rigtige vej ! 

Men det bedste råd af alle; spis chokoladen selv! Vi ønsker alle vores læsere og firbenede venner en rigtig påske!