Søg

blank

Dyrlægebesøg kan være noget af en prøvelse – både for ejer og kat! 
En større magtkamp kan udspille sig, når katten skal i transportkassen. Det er stressende for ejer, men mindst lige så stressende for katten! 
Mange katteejere  opgiver simpelthen det årlige sundhedstjek, fordi de synes, det er synd for katten.
Her er et par tips, så turen til dyrlægen eller i sommerhuset bliver mindre stressfyldt både for dig og katten.

Glad bur, glad kat
Turene til dyrlægen bør ikke være det eneste tidspunkt, hvor din pelsklædte ven kommer i bur.
Ofte trækkes buret kun ned fra loftet, når det skal bruges og i det sekund  katten ser det, er den strøget.. Målet er, at katten skal forbinde sit bur med nogle positive oplevelser, så
lad regelmæssigt katten komme ind i transportkassen, så den bliver fortrolig med det.
Det kan gøres ved at lade buret stå åbent i det værelse, hvor katten ofte kommer. Giv den god tid til at blive fortrolig med kassen. En blød pude i bunden kan hjælpe den med at føle sig mere tryg.
Feliway spray er en kopi af kattens beroligende ansigtsferomon, som den bruger til at markere, at dens territorium er trygt og sikkert. Det kan du med fordel spraye indvendigt i kassen og dermed reducere kattens stressniveau.

Få katten ind
Godbidder og legetøj kan være en motivationsfaktor for at få katten til at gå ind i buret. Det kan tage dage og nogle gange uger, før katten af sig selv går ind i buret – så vær tålmodig.
Husk at belønne din kat, hvis den begynder at udvise interesse for buret.

Hvis din kat skal til dyrlæge her og nu og du derfor ikke har den  ovenfor beskrevne tid, kan du med fordel tage katten ind i et mindre rum uden så mange gemmesteder. 
Hvis katten ikke selv går ind i kassen, så tag hele overdelen af buret, placér katten i bunden og sæt hurtigt overdelen på igen. 
Er katten for hurtig, kan du også bakke den ind. Her er det nemmest at være to. Den ene part holder buret med åbningen pegende opad, mens den anden sænker katten med bagparten først.

Vælg den rigtige transportkasse
Når du køber en transportkasse, er det vigtigt, at du vælger den rette til din kat. En god, solid kasse i den rigtige størrelse, som både er nem at rengøre og nem at åbne. Det er især en fordel, hvis låget/lemmen kan tages af både fortil og i toppen. 
Når kassen kan skilles af i to dele, kan den bange og utrygge kat ofte blive liggende i den nederste del, mens den undersøges af dyrlægen.

På vej
Spænd buret fast med sikkerhedsselen. Er katten bange, hjælper det ofte at dække kassen til med et klæde. Nogle katte fortrækker dog at kunne se ud.


Brug for andre ideér?
Er din kat særlig stresset, når den skal ind i buret, så snak med din dyrlæge.
Målet er, at gøre turen så rolig og behagelig som mulig for alle parter!