Søg

Kastration af hund

Du har valgt at lade din hanhund kastrere.
Kastration af hund kan forløbe på mange måder. Derfor vil vi her føre dig igennem det der sker, når din hund er i vores varetægt. Du vil også lære hvad du kan forvente efterfølgende.

Indlæggelse til kastration af din hund

Du afleverer din hund på klinikken på den aftalte dag i tidsrummet 8:00 – 9:00, med mindre andet er aftalt.
 Din hund skal være fastet, dvs. at den ikke må have spist efter kl. 20:00 den foregående dag. Han må gerne drikke vand. Vi tilbyder din hund mad, så snart han er vågen og frisk nok til at spise.

Vi har glædet os til at se jer. Du vil blive modtaget af en af vores søde veterinærsygeplejersker, der vil være din kontaktperson, så længe din hund er på klinikken. Hun vil hjælpe dig med at veje din hund og vil give den en beroligende og smertedæmpende indsprøjtning. Din hund falder ikke i søvn men vil blive træt og rolig. Hvis du ikke allerede har aftalt en hjemsendelsestid, vil dette blive arrangeret her.

Sikkerhed under kastrationen

Blodprøver
Når du har fået svar på evt. spørgsmål og sagt farvel, vil din hund få lagt et venekateter, få taget en blodprøve samt blive lyttet på hjerte og lunger. Dette gør vi alt sammen for at sikre, at din hund kan tåle en narkose.

Narkose og overvågning
Din hund vil blive bedøvet med meget skånsomme midler, så han vågner, så snart indgrebet er overstået.
 Under hele operationen vil han blive overvåget af en veterinærsygeplejerske og være tilkoblet monitoreringsudstyr. Det måler bl.a. måler blodtryk, vejrtrækning, puls, og iltmætning. Han vil ligeledes få tilført væske direkte ind i blodkarret, så hans blodtryk holdes konstant og normalt. Din hund vil ligge på varmelegemer under hele forløbet for at forhindre, at han bliver kold.

Selve kastrationen af din hund

Din hund vil blive barberet på og omkring testiklerne og få lagt et lille snit lige foran disse. Oftest er dette snit kun 1,5 til 3 cm langt –selvfølgelig afhængig af din hunds størrelse. Kirurgen vil fjerne begge testikler og ligge en lokalbedøvelse, så smerten er minimal, når din hund vågner igen.
Såret lukkes i 3 lag – selve huden bliver lukket med indvendige sting, hvilket minimerer efterfølgende slikkeri.

Når sidste sting er sat

Laser
For at såret skal hele hurtigt og problemfrit, giver vi altid laser på operationssåret. Dette er en smertefri varmebehandling med infrarøde stråler, der øger helingen.

Opvågning
Så snart vi slukker for narkose-gassen, vil din hund vågne stille og roligt. Sygeplejersken vil berolige ham og sørge for, at han bliver holdt varm, indtil han er klar til noget mad.

Krave
Hanhunde vil med meget stor sandsynlighed slikke i såret, hvis de kan komme til det. Din hund vil få en krave med hjem, som kan forhindre slikkeri, hvis han viser interesse for såret. Hundens mundhuleflora og den ru tunge vil medføre infektion og dårlig heling af såret.

Hjemsendelse efter kastration

Her vil du blive mødt af dyrlægen eller din kontaktsygeplejerske, som vil gennemgå forløbet grundigt og fortælle dig, hvad du kan forvente og hvordan du skal forholde dig de næste par dage.
Denne gennemgang får du, sammen med blodprøveresultatet, på skrift, så du til enhver tid kan genopfriske, hvad der blev sagt. Du vil få udleveret lidt energirigt ”recovery foder” til samme aften samt smertestillende tabletter, som din hund skal have en gang dagligt i 3-4 dage efter behov.

Kontrol-opkald næste dag
Den følgende dag vil vi ringe dig op for at høre, om alt er som det skal være. Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at stille dem her.

Hvad kan du forvente efter din hund er blevet kastreret

Din hund vil være glad for at se dig, men vil oftest være træt når den kommer hjem. Den skal holdes i rolige og varme omgivelser men må gerne komme ud på en lille luftetur.
Allerede efter 1-2 dage vil din hund typisk være frisk igen. Det er dog vigtigt, at du holder den i ro de første 7 dage, så såret får tid til at hele.
Pungen vil i første omgang være tom, men synlig. Efter nogen tid vil den svinde ind og efterhånden forsvinde helt.

En kastration, som beskrevet ovenfor, koster for en hund til og med 20 kg ialt ca. 5060 kr.- og hunde fra 20 kg ca 5390 kr.- alt incl moms. (Denne pris er incl. blodprøve hvor din hund også testes for hjerteorm)

Vi glæder os til at se dig og din hund – har du spørgsmål til denne artikel, så er du altid velkommen til at ringe til os og snakke med en af vores dyrlæger eller sygeplejersker.
På gensyn!

Andre relaterede artikler

Link til artikel fra Gentofte Dyreklinik: Skal hunden kastreres?