Søg

blank

Hvornår
Katte øretatoveres som regel, når de er mellem 6-12 måneder og oftest i forbindelse med enten kastration eller sterilisation.

Hvordan
Katten øretatoveres under fuld bedøvelse. Tatoveringen foretages i begge ører for at sikre aflæsningen og består af en, for katten, specifik kombination af tal og bogstaver, der trykkes ind i huden som et hulmønster, hvorefter farve bliver påsmurt.
Farven må ikke vaskes af, men skal blive siddende over de næste uger, indtil den selv drysser af. Skulle der komme skaller af farve på møbler, anbefales det at støvsuge dem væk, da kontakt med vand kan medføre afsmitning på møblerne.

Hvorfor
Alt for mange katte forsvinder fra deres ejer og fordi de IKKE er øretatoverede, bliver de sjældent sendt tilbage til deres ejer. Det er synd for katteejeren men væsentlig værre for katten, som pludselig skal forsøge at begå sig i den store verden uden at høre hjemme noget sted.

Hvor registreres kattene?
Kattene registreres I ”Det Danske Katteregister”. Dette gør dyrlægen automatisk efter hver øremærkning. Ejeren betaler et registreringsgebyr til dyrlægen, som så overfører dette til ”Det Danske Katteregister”. Kattene kan også gratis registreres hos ”Inges Kattehjem”, men der arbejdes pt. på at sammenlægge de to registre så der på sigt kun findes ét katteregister.