Søg

blank
Chokoladeforgiftning hos hunde

Chokoladeforgiftning hos hunde. Julemåneden er over os. Der bliver købt rigelige mængder fed mad og søde sager og der bliver pyntet op i de danske hjem. Julehjerter, slik og julekalendere med chokolade ligger på mange borde rundt omkring..

Men pas på, at din hund ikke finder din kalender og æder din chokolade! 

Mange hundeejere er slet ikke klar over, at chokolade er gift for hundene. Det er ikke usædvanligt, at hunde får chokolade som godbidder – alt sammen, fordi deres ejere vil dem det bedste. 

Hunde tåler ikke stoffet theobromid, som findes i chokolade og kakaobønner. God, lækker, mørk chokolade indeholder ca. 8 gange så meget theobromid i forhold til den lyse variant af chokolade.

Vores chokoladeforbrug stiger på nuværende tid af året, så husk at opbevare det dér, hvor dyrene (og ungerne?) ikke kan finde det! 

Symptomer på chokoladeforgiftning hos hunde

Theobromid stimulerer nervesystemet, hjertet og musklerne.

Derfor vil man ret hurtigt, efter indtagelse af chokolade som er rig på theobromid , opleve, at hunden bliver rastløs, hyperaktiv og får hjertebanken.

De kan kaste op og få diarré, begynde at savle og få øget drikkelyst. I de alvorligste tilfælde bliver deres bevægelser ukoordinerede og de kan ende med at gå i krampe, derefter coma for til sidst at dø af forgiftningen.

Behandling 

Der findes ikke en egentlig modgift. Så er uheldet ude, er tiden en vigtig faktor. Jo hurtigere maven tømmes for chokolade, jo mindre bliver optagelsen af theobromid. I alvorlige tilfælde bliver dyrlægen nødt til at skylle mavesækken tom. 

Aktivt kul bruges ved mange forgiftninger, hvor uønskede ting er fortæret. Kullet virker ved at absorbere giftstoffet, så det ikke optages i kroppen. Desuden gives olie, så det uønskede, der allerede har passeret til tarmen, hurtigere kan komme gennem systemet og ud den rigtige vej ! 

Men det bedste råd af alle; spis chokoladen selv! Vi ønsker alle vores læsere og firbenede venner en rigtig glædelig jul. På gensyn i 2024! 

Åbningstider i julen klik her

Læs også om rosinforgiftning, som vi desværre også ser især i juletiden