Søg

tandrens af hund og kat

 

Tandrens af hund og kat kan være mange ting Hvad vil det sige, at få sit dyr tandrenset på Gentofte Dyreklinik? Vi har forsøgt her at liste, hvad du kan forvente, når vi har dit dyr inde til en tandrens hos os. Vi har mange års erfaring og specialiseret os i tandbehandlinger. Lige fra tandrens til rodbehandlinger.  Har du spørgsmål, så spørg os endelig.

Forberedelse til tandrens af hund og kat

Når dit dyr kommer til en tandbehandling hos os, skal han eller hun være fastet fra kl. 20 aftenen før men må gerne få vand.

Blodprøve inden bedøvelse
Inden dit dyr lægges i narkose tjekker vi, om det er forsvarligt at bedøve. Vi tjekker, som minimum, nyre- og levertal, blodsukker samt de røde og hvide blodlegemer.

Skånsom sikker narkose
Dit dyr vil være overvåget af en veterinærsygeplejerske samt moderne monitorerings-udstyr. Hunden eller katten får intravenøs væskebehandling under behandlingen for at opretholde blodtryk/skåne nyrerne. Dit dyr ligger ligeledes på specielle varmepuder under hele bedøvelsen. Vi bruger de sikreste og mest skånsomme former for bedøvelse. Det koster lidt ekstra, men vi ved, at det er bedre for dit dyr.

Røntgen af tænder
For at få en præcis vurdering af tændernes tilstand, skal der tages røntgen af tandrødderne, så vi med sikkerhed kan sige, at der ikke findes nogen problemer med hunden eller kattens tænder. Røntgenoptagelser af tænder og kæber er helt afgørende for at kunne stille korrekte diagnoser og dermed udføre en korrekt terapi. Vi er af den opfattelse at tandrens uden røntgen er dårlig praksis. Vi ser alt for ofte, at vores dyr går rundt med slemme forandringer på rodniveau, som vi ikke har en chance for at erkende uden røntgen. Derfor; lad aldrig dit dyr få en tandrens uden at der er taget røntgenbilleder.

Journalisering
Når røntgenbillederne er taget, vil hver enkelt tand blive gennemgået og der vil blive skrevet en udførlig tandjournal, så vil kender alle dybder af tandkøds-lommer, graden af tandsten og tandkødsbetændelse og evt skader på kroner og rødder. Vidste du, at rigtig mange hunde, der ikke får børste tænder, har tandkødsbetændelse?

Tandrens af hund og kat

Tandsten fjernes med både curette og ultralyd, som du kender det fra dine egne tandlægebesøg.
Tænderne poleres herefter for at hæmme nye belægninger.

Tandoperationer
I nogle tilfælde er der sket skade på tænderne, så disse enten skal
emalje- eller rodbehandles eller opereres ud.
Er der tale om en større operation, er det oftest en fordel for dyret at  få en ny tid. Hellere to korte bedøvelser end én meget lang.

Efter tandrens af din hund eller kat

Her vil du få en udførlig mundtlig og skriftlig forklaring på, hvad der er foretaget. Du vil ligeledes blive instrueret i, hvordan du fremover plejer dit dyrs tænder bedst muligt.

Opringning den følgende dag
Næste dag vil du modtage et opkald fra vores veterinærsygeplejerske, der vil høre til dit dyr og forløbet. Du er også velkommen til selv at ringe.

Hvad koster en tandrens

En tandundersøgelse med blodprøve, røntgen af hele munden, samt tandrens koster mellem 4000  kr.- til 4500 kr.- afhængig af dit dyrs størrelse og typen på blodprøven.

Er der behov for yderligere behandling, vil prisen variere, afhængig af omfanget af behandlingen. Se også vores prisside her

Andre relaterede links

Artikler fra Gentofte Dyreklinik

Tandproblemer hos hunde

Hjerteproblemer hos hunde – hold munden ren!

Tandresorptioner hos katte