Søg

blank

Hvad kan jeg gøre for mit skud-rædde dyr?

Nytårsmedicin til hunde og katte er en jungle. November og december er månederne hvor vi ofte får spørgsmålet: hvad kan vi gøre for mit skudrædde dyr?

Vi vil rigtig gerne hjælpe, så nytåret bliver en fest både for dig og dit dyr. Skudangst hos hunde er et almindeligt og stort problem, og der er ingen vej uden om. Nytåret nærmer sig, og det samme gør affyring af fyrværkeri. 

Mange faktorer spiller ind

Det kan være en svært, at finde frem til den rigtige løsning, for der er så mange faktorer der spiller ind. Ud over f.eks alder, helbreds-status og race, så ved vi også, at det er vigtigt at medicinen gives rigtigt og på det rigtige tidspunkt.

Book en tid til en Nytårs-konsultation

Vi vil gerne give dig den bedste mulige rådgivning, men reglerne er blevet strammet. Tidligere var det normalt, at de fleste dyrlæger solgte beroligende medicin i små poser over skranken. Det er ikke længere lovligt og skal du have receptpligtigt medicin til din hund eller kat, er det derfor nødvendigt at forberede sig i god tid og booke tid til udlevering og information om nytårsmedicin.

Desværre kan vi i mange tilfælde heller ikke udlevere det medicin du tidligere har fået. Det forholder sig nemlig sådan, at Fødevarestyrelsen ikke længere vil give danske dyrlæger special-tilladelse til at indkøbe visse typer af medicin, som vi brugte med god effekt i 2021. Dette er forbi, at der er kommet et nyt receptpligtigt veterinært middel, som er registreret til at dæmpe frygt og angst forbundet med lyde. Det har vi heldigvis store forventninger til.

Book derfor en tid hos vores dygtige veterinærsygeplejersker eller dyrlæger i god tid. (Har du været hos os inden for det sidste år, kan du booke en tid hos vores sygeplejersker. Har vi ikke set din hund i 2023 skal du booke en dyrlægetid. Har du en ældre hund, som vi ikke har set de seneste 3 måneder, så vil vi også anbefale, at du booker en tid hos en dyrlæge)

Vores personale vil spørge ind til dit dyr og i samråd med dig, finde den bedst mulige løsning. Det er også her, du vil få information omkring brugen af evt udleveret receptpligtigt nytårsmedicin. Book via vores online booking her eller på på 39620200.

I håb om mindre skyderi op til nytår!

Rigtig glædelig jul og godt nytår
Gentofte Dyreklinik

Skudangst hos hunde – bliv klar til Nytåret 2022!