Søg

Thundershirt -en hjælp mod angst

Vores dyrlæge Natascha har afprøvet en Thundershirt på hendes egen hund.

Thundershirt. “Minou” er en Border Collie på 11 år, som har det rigtig skidt med fyrværkeri og tordenvejr . Hun er tydelig urolig og angst i lang tid inden tordenvejret egentlig bryder løs. “Jeg har forsøgt mig med alverdens, men det der har virket allerbedst, er at give hende Thundershirt’en på, fortæller Natascha.

“Jeg har afprøvet den hen over sommerens tordenbyger og “Minou”virker helt klart roligere med trøjen på end uden. Hun ligger ikke og ryster og halser, men vil stadig gerne være i vores nærhed når det tordner”. Det vil være løgn at sige, at vesten tager alt uro, men har hjulpet mere end jeg havde turde håbe på.
Jeg glæder mig til at prøve den over nytåret, hvor jeg ligeledes er overbevist om, at den vil gøre en stor forskel”

Hvordan virker en Thundershirt ?

Thundershirtens patenterede blide konstante tryk giver en beroligende virkning på hunde der udviser symptomer på angst og urolighed. Thundershirtens virkning er undersøgt på 2000 hunde i USA. Undersøgelsen viste at 80% af bange hunde har en væsentlig forbedring på symptomerne ved brugen af Thundershirten
Thundershirtens blide tryk kan hjælpe en hund ved, at presset har en beroligende effekt på nervesystemet. Brug af pres er en kendt metode at dulme nerver, smerte og urolighed.  F.eks. hos utrøstelige nyfødte spædbørn (som svøbes i stof) og f.eks. hos børn med adfærdsmæssige problemer. (Damp, autisme og andre neurologiske sygdomme).
Til børn kaldes produkterne Wrapshirts, men indtil nu har der ikke været et design af wrapshirts som har passet på hunde. Det har Thundershirt løst med dette produkt.

Tag følelserne i opløbet og reager hurtigt

Når din hund eller kat begynder at sende dig signaler om utryghed, er det en god idé at reagere hurtigt. Giv den ThunderShirt’en på inden utrygheden bliver til frygt og vrede. Jo hurtigere trøjen kommer på, jo bedre effekt vil du opleve.

Hvordan bruges en Thundershirt?

Thundershirt’en blev oprindeligt udviklet til brug i tordenvejr. Sidenhen har den vist sig gavnlig i mange andre situationer hvor hunde og katte bliver utrygge. Under transport, nyt hjem eller fyrværkeri. Thundershirten giver en tæthed, der nærmest føles som et nært og varmt kram, der giver lige netop den ro dit kæledyr har brug for, for at kunne holde den pågældende situation ud.

Thundershirt fungerer meget lig en almindelig hundejakke eller et hundedækken. Den er nem at give hunden på og stramme til. Den findes i 3 størrelser, koster kr. 350.- og forhandles på Gentofte Dyreklinik.