Søg

blank

Avanceret smertelindring er ikke kun tilgængelig for mennesker

Du har helt sikkert prøvet at vride om på anklen og ved hvor ondt en relativ lille skade kan gøre, og ikke mindst, hvor lang tid det tager, før skaden er helet.

Vores hunde og katte kan også få overbelastningsskader eller forstrække sener og led. De er desværre knapt så gode til at passe på sig selv – ser katten en mus eller hunden et egern, er de strøget afsted i fuldt firspring. Desværre sjældent så hensigtsmæssigt for skaden – dyrene kommer humpende tilbage.

Især skader på led og ledbånd kræver tid og tålmodighed. Kommer vi for hurtigt i gang, bliver vi lige så hurtigt sat tilbage. Vi bliver tit utålmodige og ønsker en hurtigere heling. Derfor bruger vi mennesker fysioterapeuter til at hjælpe os. Vores erfaring er, at denne utålmodighed er endnu større, når det gælder vores kære dyr. Måske fordi de ikke kan forklare sig?

Ligesom mange fysioterapeuter, behandler vi også både kroniske og akutte skader med laserterapi. For 9 år siden investerede vi i vores første K-Laser, som siden er skiftet ud til en af verdens kraftigste lasere, en såkaldt Platinum 4 K-laser.

Laserterapi til hund og kat – ikke kun til ledproblemer

Mange dyrlæger har i dag en lasermaskine, da det har vist sig at gøre en forskel på rigtig mange forskellige typer problemer. Vi forkorter markant helingstiden, uanset om det er på skadet væv, på muskler eller brud på knogler.

Længe har det været kendt, at man kan opnå en smertelindring hos individer med led-og muskelsmerter som for eksempel gigtsmerter, forstrækninger eller overbelastningsskader.
Laser bruges dog også i stor stil til kroniske øre- og hudproblemer eller betændte sår. Det er vores erfaring, at der sker en meget hurtigere bedring og opheling, samtidig med at medicinforbruget kan reduceres væsentligt

En opsumering:

• Ledsmerter og skader på sener og muskler
• Akut og kronisk halthed (gigt)
• Blottede kloben (Efter fjernelse af flækkede negle)
• Kronisk ørebetændelse
• Bidsår
• Allergiske udslæt på huden
Hotspot (Retriever eksem)
• Efter kirurgiske indgreb

Hvordan virker laserterapi til hund og kat ?

Laserbehandling er en smertefri behandling. Det infrarøde lys påvirker kroppens væv på celleniveau. Den frigivne energi øger blodcirkulationen og trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Dette skaber et optimalt helbredende miljø, der reducerer betændelse, hævelser, muskelkramper, stivhed og smerte.

Platinum K-laseren sender lys ud på 4 bølgelængder samtidig for at give den helt optimale effekt og kan kun bruges af fagfolk, fordi den er så kraftig.

• Bølgelængden 650 nm virker godt på sårheling.
• Bølgelængde på 810 nm virker godt på cellestofskiftet.
• Bølgelængde på 915 nm virker på vores blodcellers iltbindende kapacitet.
• Bølgelængde på 980 nm virker godt på kroppens væsker og øger derved blodgennemstrømningen.

Gør det ondt?
Behandlingen er ikke ubehagelig for dyret.  Patienten kan føle en mild, lindrende varme eller prikken.

Er der nogen bivirkninger eller risici?
Der er kun rapporteret meget få bivirkninger efter mere end tyve års brug af laser på verdensplan. Lejlighedsvis kan nogle gamle skader eller smertesyndromer virke forværret i et par dage, da den helbredende respons er mere aktiv efter behandlingen.

Hvor ofte og hvor lang tid tager behandlingen?
Dyrlægen laver et individuelt behandlingsforløb afhængig af tilstand, men typisk er det sådan, at akutte tilstande bør behandles dagligt, især hvis de er ledsaget af betydelig smerte. Mere kroniske problemer responderer bedre, når behandlingen gives 2-3 gange om ugen, aftagende til en gang om ugen eller hver anden uge, afhængig af den opnåede effekt.

For akutte tilstande er 1-4 behandlinger oftest nok, hvor mere kroniske problemer kræver 6-10 behandlinger.
Den typiske behandling varer 3-8 minutter, afhængig af størrelsen af det område, der behandles.

Vi får dagligt positive tilkendegivelser fra glade klienter,  der kan se en markant forskel på deres dyr. Det er ikke ualmindeligt, at ejere kommer og spørger, om de selv kan få en tur under det infrarøde lys!

Spørg os endeligt hvis du mener terapeutisk laserterapi kunne være gavnligt for din hund eller kat.

Hvad koster laserbehandling til hund og kat?

En behandling i forbindelse med konsultation eller operation 293 kr.-
En behandling uden konsultation 411 kr.
Klippekort til 4 behandlinger 1348 kr.- (Spar op til 268 kr.-)
Klippekort til 6 behandlinger 1933 kr.- (Spar op til 480 kr.-)
Klippekort til 10 behandlinger 2730 kr.- (Spar op til 1110 kr-)

Relaterede artikler