Søg

Avanceret smertelindring er ikke kun tilgængelig for mennesker

Laserterapi til hund og kat gør en forskel. Behandlingerne været udbredt blandt fysioterapeuter, læger og sygeplejersker de sidste 20 år Mange har selv prøvet at være til fysioterapeut med ømme muskler eller led og har fået laserbehandling med rigtig god effekt. Denne behandling har længe også været mulig for vores kæledyr. I 2012 fik vi vores første laser og de har kørt uafbrudt siden! Der er stor forskel på hvor kraftig en laser kan være. På Gentofte Dyreklinik har vi (red. april 2019) fået en af verdens kraftigste lasere, en såkaldt Platinum 4 K-laser. Laseren kører med 4 bølgelængder og gør allerede en stor forskel for rigtig mange af vores fire-benede patienter.

Laserterapi til hund og kat – hvad bruges det til?

Laserbehandling har vist sig virkelig at gøre en forskel på rigtig mange forskellige typer problemer. Længe har det været kendt, at man kan opnå en smertelindring hos individer med led-og muskelsmerter som for eksempel gigtsmerter, forstrækninger eller overbelastningsskader.

Laser bruges dog også i stor stil til kroniske øre- og hudproblemer eller betændte sår. Det er vores erfaring, at der sker en meget hurtigere bedring og opheling, samtidig med at medicinforbruget kan reduceres væsentligt.

På klinikken bruger vi rutinemæssigt laser på operationssår efter endt operation og oplever en meget hurtigere heling end normalt og  samtidig interesserer dyrene sig umiddelbart mindre for sårene.

En opsumering:

• Ledsmerter og skader på sener og muskler
• Akut og kronisk halthed (gigt)
• Tandbylder/tandkødsbetændelse
• Kronisk ørebetændelse
• Bidsår
• Allergiske udslæt på huden
Hotspot (Retriever eksem)
• Efter kirurgiske indgreb

Hvordan virker laserterapi til hund og kat ?

Laserbehandling er en smertefri behandling. Det infrarøde lys påvirker kroppens væv på celleniveau. Den frigivne energi øger blodcirkulationen og trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Dette skaber et optimalt helbredende miljø, der reducerer betændelse, hævelser, muskelkramper, stivhed og smerte.

Platinum K-laseren sender lys ud på 4 bølgelængder samtidig for at give den helt optimale effekt og kan kun bruges af fagfolk, fordi den er så kraftig.

• Bølgelængden 650 nm virker godt på sårheling.
• Bølgelængde på 810 nm virker godt på cellestofskiftet.
• Bølgelængde på 915 nm virker på vores blodcellers iltbindende kapacitet.
• Bølgelængde på 980 nm virker godt på kroppens væsker og øger derved blodgennemstrømningen.

Gør det ondt?
Behandlingen er ikke ubehagelig for dyret.  Patienten kan føle en mild, lindrende varme eller prikken.

Er der nogen bivirkninger eller risici?
Der er kun rapporteret meget få bivirkninger efter mere end tyve års brug af laser på verdensplan. Lejlighedsvis kan nogle gamle skader eller smertesyndromer virke forværret i et par dage, da den helbredende respons er mere aktiv efter behandlingen.

Hvor ofte og hvor lang tid tager behandlingen?
Dyrlægen laver et individuelt behandlingsforløb afhængig af tilstand, men typisk er det sådan, at akutte tilstande bør behandles dagligt, især hvis de er ledsaget af betydelig smerte. Mere kroniske problemer responderer bedre, når behandlingen gives 2-3 gange om ugen, aftagende til en gang om ugen eller hver anden uge, afhængig af den opnåede effekt.

For akutte tilstande er 1-2 behandlinger oftest nok, hvor mere kroniske problemer kræver 5-8 behandlinger.
Den typiske behandling varer 3-8 minutter, afhængig af størrelsen af det område, der behandles.

Vi får dagligt positive tilkendegivelser fra glade klienter,  der kan se en markant forskel på deres dyr. Det er ikke ualmindeligt, at ejere kommer og spørger, om de selv kan få en tur under det infrarøde lys!

Spørg os endeligt hvis du mener terapeutisk laserterapi kunne være gavnligt for din hund eller kat. I hele maj 2019 kører vi et introduktionstilbud for at fejre vores nye bedre og kraftigere laser. Du får 10% på vores laserpakker på henholdsvis 4 eller 6 behandlinger. Se normalpriser herunder.

Hvad koster laserbehandling til hund og kat?

En behandling i forbindelse med konsultation eller operation 255 kr.-
En behandling uden konsultation 358 kr.
Klippekort til 4 behandlinger 1172 kr.- (Spar op til 260 kr.-)
Klippekort til 6 behandlinger 1682 kr.- (Spar op til 466 kr.-)
Klippekort til 10 behandlinger 2600 kr.- (Spar op til 980 kr-)

Spar 15 % på 6 og 10-turskort i januar 2021 (Betales i januar, men kan bruges i hele 2021)
Klippekort til 6 behandlinger nu 1430 kr (Du sparrer 718 kr .- )
Klippekort til 10 behandlinger nu 2210 kr.- (Du sparer 1370 kr.-)

Relaterede artikler